a

Our Classes

?>

Yin yoga is een meditatieve vorm van yoga, waarbij je langer in de houding blijft als andere yogavormen. Hierdoor heb je de tijd om in die houding te ontspannen. Je spieren verzachten en er ruimte ontstaat in zowel je lichaam als geest.

Mijn doel is om jou een plek te bieden waar je je op je gemak voelt. Waar je je volledig kan ontspannen. Yin yoga is niet iets wat je goed moet kunnen of waar je lenig voor hoeft te zijn. Je hoeft je alleen maar over te geven en het laten gebeuren.

Een les duurt ongeveer 1 uur en een kwartier. Er is ruimte voor maximaal 5 personen om per les mee te doen. De lessen vinden plaats op zolder bij mij thuis. Zodra het weer het toestaat geef ik les in de tuin, of een andere locatie in de buurt. Na de les drinken we vaak nog een kopje thee, maar dit natuurlijk niet verplicht.

We beginnen en eindigen de les met een korte meditatie. Op deze manier begeleid ik je naar het 'nu'. Waarbij gedachten over het verleden en de toekomst in perspectief worden gezet, zodat er rust en ruimte ontstaat om eenvoudigweg te zijn.

Over de werking van Yin Yoga

Fysiek werkt yin yoga met het fascia, het spinnenweb dat alle organen, spieren en botten met elkaar verbindt. Door langer in een houding te blijven wordt het bindweefsel aangeraakt waardoor het lichaam een stofje produceert dat water aantrekt. Hierdoor wordt het bindweefsel vochtig en soepeler.

Meridianen hebben verschillende energetische, emotionele en lichamelijke kwaliteiten. In de les ligt de focus op een meridianen paar of op meerdere meridianen, waardoor (we?) werken met de kwaliteiten die hieraan verbonden zijn. Dit heeft een positief effect op je fysieke en emotionele gezondheid.

Veel mensen ervaren stress in hun leven. Door het beoefenen van yin yoga vertraagd de ademhaling en daalt de bloeddruk waardoor het parasympatische zenuwstelsel wordt geactiveerd. Hierdoor komt ons lichaam in de ruststand en kan het herstellen.

Bij enkele asana’s ligt de focus op de psoas. Ook wel de spier van de ziel genoemd. Deze spier heeft invloed heeft op je stemming en kijk op de wereld. Dit is dan ook de spier die vecht, vlucht en freeze reactie communiceert. Wanneer je veel stress ervaart, maar deze stress niet ‘afschud’. Sla je de stress op in je lichaam en kan het gezondheidsproblemen veroorzaken. Door de psoas langdurig te stretchen laat je deze spanning geleidelijk los.

a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad …

Yoga studio San Francisco